Sagt och gjort

Här kan du hitta äldre nyheter och artiklar. Klicka på en artikels rubrik för att läsa hela artikeln.

Du kan filtrera artiklarna genom att välja år och månad och antal och trycka på "Filtrera".

Estill Voice Training, EVT

Skriven av Jonas Graf den .

Skriven av Jonas Graf den 30 mars 2015.

Den 15 november 2014 hade vi en unik introduktionsdag i Estill Voice Training, en av de mest aktuella och spännande röstterapiteknikerna!

Gästlärare var CCI-instruktör Dorte Hyldstrup, sångare och voice instructor från Danmark, som med föreläsning och övningar gav oss enn annorlunda och ökad insikt i röstens funktion. Många av oss fick en större förståelse för röstorganet, men kanske framförallt ett nytt sätt att beskriva dess

...

Operaimprovisation!

Skriven av Jonas Graf den .

Den 26 april 2014 hade Röstforum Öst en fantastisk improvisationsdag med Gregor Bergman från Operaimprovisatörerna.

 

Efter en uppmjukning med improvisationsteaterövningar kastade vis oss ut i sången, först lite mjukt med ïmprovisations-blues¨, men rätt så snart var vi i full gång med något de flesta av oss aldrig provat förr:  Operaimprovisation!

Under Gregors lyhörda och säkra ackompanjemang tog vi oss roller och sjöng sådant vi inte visste att vi kunde.

...

Masterclass med Michael Dore, 3 oktober 2013

Skriven av Administratör den .

Vi var ett trettiotal personer som samlades en torsdagskväll i Missionskyrkan i Linköping för att delta i masterclass med Michael Dore. Det blev en härlig kväll med nya erfarenheter och många skratt. Michael inledde med att berätta lite om sig själv och sina erfarenheter. Han var under sex år medlem av gruppen Swingle Singers, grundad av Ward Swingle 1963. Gruppen besökte första gången Sverige 1983 och samarbetade med kören Ad Libitum. Efter att ha slutat i Swingle Singers påbörjade Michael

...

Logonom – ett spännande yrke

Skriven av Administratör den .

 ingbrittswano

I många yrken är rösten ett viktigt arbetsredskap. Men det finns också en del specialistyrken inom röstområdet, som kanske inte är så kända för det stora flertalet. Torsdagen den 30 maj 2013 kl 19-21 bjöd Röstforum Öst på temakväll i Sensus lokaler, Linköping, med Ingbritt Swanö Wiklander som arbetar som logonom. På hennes hemsida kan vi bland annat läsa följande om hennes spännande

...

Temakväll om andning

den .

Temakvällen om andning var verkligen givande på många sätt. Jonas Graf och Monica Thomasson delade sina stora kunskaper i ämnet utifrån olika perspektiv. Och många av oss tror jag fick en förstagångsupplevelse av lite udda slag; att få undersöka ett par riktiga lungor! Lammlungor med vidhängande hjärta och strupe och allt :)

Många frågor fick svar och nya frågor kom säkert upp också! Och så är det; ju mer kunskap desto fler frågor! Nu ser vi fram mot den 16 mars och vårt möte i

...

Bli medlem

Skriven av Administratör den .

Så här blir du medlem i Röstforum Öst:

  • Sätt in 300 kr på vårt Bankgiro 760–3897 eller plusgiro 601608–3. Uppge ditt namn och att det är medlemskap i Röstforum Öst som avses.
  • Studenter på grundnivå erbjuds gratis medlemskap i två år.
  • Maila dina kontaktuppgifter med namn, adress, telefon och e-post till ‹info@rostforumost.se

Som medlem i Röstforum Öst blir du automatiskt medlem också i den nationella

...

Röstforum Öst

Skriven av Administratör den .

Röstforum Öst är en förening som vänder sig till röstintresserade och yrkesverksamma personer inom röstområdet i Östergötland. Föreningen grundades formellt vid det första årsmötet den 11 april 2010 och har ett uppskattat samarbete med studieförbundet Sensus. Röstforum Öst är en lokalavdelning till moderföreningen Röstforum Rikst, se www.rostforum.se.

Syfte

Föreningens ändamål skall vara att sträva efter ett

...

Årsmöte i Röstforum Öst 2013

Skriven av Administratör den .

Ännu ett trevligt och inspirerande möte i Röstforum Öst avklarat! 16 mars hade vi årsmöte i Vadstena i musiklinjens lokaler på folkhögskolan, mycket fint arrangerat av Karin Westberg och Anders Düring!

World Voice Day

Skriven av Administratör den .

Tisdagen den 16 april.

 

Denna dagen gjorde vi i Östergötland våra röster hörda på olika sätt och delta i ett världsomspännande firande av Rösten! 

Läs mer i informationsbladet.

 

Föreläsning och workshop i Feldenkraismetoden

Skriven av Administratör den .

Röstforum öst arrangerade föreläsning och workshop i Feldenkraismetoden med sångpedagog Berit Norberg från Ingesunds musikhögskola/Karlstad universitet. En spännande och lärorik dag men nya övningar och insikter.